Llogaritja e peshës në profilin katror

Llogaritja e peshës së profilit katror të hekurit, së pari duhet të përcaktoni gjerësinë e skajeve të profilit që dëshironi të përdorni. Pastaj trashësia e mishit? dhe në fund përcaktoni gjatësinë, domethënë metra. Graviteti specifik i hekurit Është llogaritur si 7.85. Si rezultat, graviteti specifik i materialeve të tilla si inox, çeliku dhe alumini. ndryshe? Mos harroni se ndodhi.

Pesha e profileve katrore? Ju mund të përdorni formulën e mëposhtme për të llogaritur:

Pesha = (Gjatësia e anës x Gjatësia e anës x Trashësia e murit x Dendësia) / 1000

Variablat në formulë:

 • Pesha: Pesha e profilit ne kg??
 • Gjatësia anësore: Gjatësia anësore e profilit në mm
 • Trashësi muri: Trashësia e murit të profilit në mm
 • Dendësia: Dendësia e materialit të profilit në kg/m³

Shembull:

Gjatësia anësore 40 mm, trashësia e murit Pesha e një profili katror me diametër 3 mm dhe densitet 7850 kg/m³. Për të llogaritur:

Pesha = (40 x 40 x 3 x 7850) / 1000 = 4704 kg

Pesha e profilit katror? Faktorët që ndikojnë:

 • Gjatësia anësore: Me rritjen e gjatësisë anësore, pesha e profilit rritet. gjithashtu rritet.
 • Trashësi muri: trashësi muri Ndërsa rritet, pesha e profilit rritet. gjithashtu rritet.
 • Dendësia: Me rritjen e densitetit të materialit të profilit, pesha e profilit rritet. gjithashtu rritet.

Përpara se të blini një profil katror:

 • Përcaktoni gjatësinë anësore të profilit që ju nevojitet dhe trashësinë e murit. dhe përcaktoni materialin e tij.
 • ndryshe? Merrni kuotat e çmimeve nga shitësit dhe kontrolloni çmimet. krahasojnë.
 • Pesha e profilit? Llogaritni dhe merrni parasysh kapacitetin mbajtës.
 • Pesha e profileve katrore mund të ndryshojë në varësi të materialit të përdorur. Për shembull, pesha e profileve katrore të aluminit është më e vogël se profilet katrore të çelikut.
 • Pesha e profileve katrore gjithashtu mund të ndryshojë në varësi të tolerancave të përdorura gjatë prodhimit.
 • Pesha e profileve katrore mund të ndikohet nga operacione të tilla si prerja dhe saldimi.

Llogaritja e peshës së profilit të hekurit katror

Për llogaritjen e peshës së profilit katror të hekurit, mund të përdorni formulën e mëposhtme:

Pesha = (Gjatësia e anës x Gjatësia e anës x Trashësia e murit x Dendësia) / 1000

Variablat në formulë:

 • Pesha: Pesha e profilit ne kg??
 • Gjatësia anësore: Gjatësia anësore e profilit në mm
 • Trashësi muri: Trashësia e murit të profilit në mm
 • Dendësia: Dendësia e materialit të profilit në kg/m³ (7850 kg/m³ për hekurin)

Shembull:

Gjatësia anësore 40 mm, trashësia e murit Pesha e një profili hekuri katror me diametër 3 mm dhe densitet 7850 kg/m³. Për të llogaritur:

Pesha = (40 x 40 x 3 x 7850) / 1000 = 4704 kg

Pesha e profilit katror të hekurit? Faktorët që ndikojnë:

 • Gjatësia anësore: Me rritjen e gjatësisë anësore, pesha e profilit rritet. gjithashtu rritet.
 • Trashësi muri: trashësi muri Ndërsa rritet, pesha e profilit rritet. gjithashtu rritet.
 • Dendësia: Me rritjen e densitetit të materialit të profilit, pesha e profilit rritet. gjithashtu rritet.

Përpara se të blini një profil hekuri katror:

 • Çmimet e profilit të hekurit katror? Shqyrtojeni mirë.
 • Përcaktoni gjatësinë anësore të profilit që ju nevojitet dhe trashësinë e murit. dhe përcaktoni materialin e tij.
 • ndryshe? Merrni kuotat e çmimeve nga shitësit dhe kontrolloni çmimet. krahasojnë.
 • Pesha e profilit? Llogaritni dhe merrni parasysh kapacitetin mbajtës.
Lista e çmimeve të profilit të hekurit
Lista e çmimeve të profilit të hekurit

 

Llogaritja e peshës së profilit të hekurit katror
 

Pesha: kg

 

Llojet e profilit të hekurit katror

Llogaritja e peshës së profilit katror të hekurit paraprihet nga shumë lloje të ndryshme, përkatësisht të prodhuara në madhësi dhe trashësi të ndryshme. Është një material strukturor i gjithanshëm i përdorur në praktikë. Disa nga llojet më të zakonshme të profileve të hekurit katror: janë:

 • Hot Rolled? Profili i hekurit katror: Këto profile rrotullohen në temperatura të larta. Është prodhuar nga çeliku dhe ka një pamje sipërfaqësore të ashpër. Ato janë të forta dhe të qëndrueshme dhe përdoren në ndërtim, në prodhimin e makinerive. dhe aplikime të tjera të rënda industriale. Janë ideale për.
 • E petëzuar në të ftohtë? Profili i hekurit katror: Këto profile rrotullohen në temperaturën e dhomës. Është prej çeliku dhe ka një pamje të lëmuar të sipërfaqes. Rrotullimi i nxehtë? Ato janë më pak të qëndrueshme se profilet, por mund të formësohen më mirë dhe të kenë toleranca dimensionale më të sakta.
 • Profili i hekurit katror me seksion tërheqës: Këto profile janë të mbështjellë të nxehtë. Prodhohet duke u tërhequr nga pllaka çeliku dhe është më i lehtë dhe më i hollë se profilet e tjera katrore të hekurit. Ato janë më pak të qëndrueshme, por mund të formohen më mirë dhe të përdoren për të krijuar profile më komplekse.
 • Profili i Kö?bent: Këto profile janë ngjitur së bashku në dy kënde të drejta. Ai përbëhet nga dy avionë. Ato janë të forta dhe të qëndrueshme dhe janë ideale për inkuadrim, mbajtëse dhe aplikime të tjera strukturore.
 • Profili i tubit: Këto profile janë një material strukturor i zbrazët, me seksion rrethor. Ato janë të lehta dhe të qëndrueshme dhe mund të përdoren si shtylla, trarë dhe elementë të tjerë strukturorë.

  Profilet e hekurit katrorë janë gjithashtu të disponueshëm në forma të ndryshme, si p.sh.

  • profil i rrumbullakët
  • profil ovale
  • D-profili
  • T-profili

  Kur zgjidhni një profil hekuri katror, është e rëndësishme të merrni parasysh kërkesat e aplikacionit tuaj. nuk duhet të merren parasysh Faktorët e kërkuar janë:

  • Forca dhe qëndrueshmëria e kërkuar
  • peshë
  • Dimensionet dhe tolerancat
  • Kostoja

Cilësia e profileve të hekurit katror

Profilet katrore të hekurit prodhohen ndryshe sipas metodave të prodhimit dhe përbërjes kimike të tyre. Është prodhuar në cilësi të lartë. Cilësitë më të zakonshme të profilit të hekurit katror janë:

S235JR:

 • Kjo është klasa më e zakonshme e profilit të hekurit katror.
 • Klasifikohet si çeliku strukturor dhe përdoret në ndërtim, në prodhimin e makinerive. dhe qëllime të tjera të përgjithshme I përshtatshëm për aplikime.
 • Përbërja kimike: %0.15-0.25 Karbon, %0.55-1.60 Mangan, %0.040 Fosfor maksimal, %0.040 Sulfur maksimal.
 • Mekanik özellikleri: 235 MPa minimum Akma Dayan?m?, 450 MPa minimum Çekme Dayan?m?, %22 minimum Uzama.

S355JR:

 • Ky është një shkallë e profilit të hekurit katror me forcë më të lartë se S235JR.
 • Mund të mbajë ngarkesa më të rënda. Përdoret për strukturat dhe makinat e nevojshme.
 • Përbërja kimike: %0.15-0.25 Karbon, %0.55-1.60 Mangan, %0.040 Fosfor maksimal, %0.040 Sulfur maksimal.
 • Mekanik özellikleri: 355 MPa minimum Akma Dayan?m?, 510 MPa minimum Çekme Dayan?m?, %20 minimum Uzama.

St44-2:

 • Ky është një shkallë e profilit të hekurit katror me forcë më të lartë dhe rezistencë më të mirë se S355JR.
 • I përshtatshëm për përdorim në temperatura të ulëta dhe rezistent ndaj goditjeve. te behesh? Përdoret për strukturat dhe makinat e nevojshme.
 • Përbërja kimike: %0.16-0.24 Karbon, %0.40-1.35 Mangan, %0.050 Fosfor maksimal, %0.050 Sulfur maksimal.
 • Mekanik özellikleri: 440 MPa minimum Akma Dayan?m?, 580 MPa minimum Çekme Dayan?m?, %27 minimum Uzama.

DIN 17100:

 • Ky është një profil katror i cilësisë së prodhuar sipas standardit gjerman.
 • Ka veti të ngjashme të forcës me S235JR dhe S355JR.
 • Përdoret gjerësisht në Evropë.

ASTM A36:

 • Kjo është një cilësi e profilit katror të hekurit të prodhuar sipas standardeve amerikane.
 • Ka veti të ngjashme me forcën me S235JR.
 • Përdoret gjerësisht në Shtetet e Bashkuara.

Tabela e kapacitetit mbajtës të profilit të hekurit katror

Kapaciteti mbajtës i profilit katror të hekurit varet nga zona e prerjes tërthore, gjatësia, materiali dhe forca e profilit. Më poshtë është një tabelë e përgjithshme e kapacitetit mbajtës për profilet e hekurit katror të cilësisë S235JR:

Zona ndërseksionale? (mm²) Lartësia (m) Kapaciteti mbajtës (kN)
16 1 2.56
16 2 5.12
16 3 7.68
25 1 4.00
25 2 8.00
25 3 12.00
36 1 5.76
36 2 11.52
36 3 17.28
49 1 7.84
49 2 15.68
49 3 23.52
64 1 10.24
64 2 20.48
64 3 30.72
 • Kjo tabelë është vetëm një udhëzues i përgjithshëm. Kapaciteti aktual mbajtës varet nga tolerancat e prodhimit të profilit, detajet e lidhjes. Mund të ndryshojë në varësi të detajeve dhe llojit të instalimit.
 • Për kapacitetin e saktë mbajtës, rekomandohet të kontaktoni një inxhinier strukturor ose furnizues çeliku.

Faktorë të tjerë që ndikojnë në kapacitetin mbajtës:

 • Forcë: Materiale me forcë më të lartë si S355JR dhe St44-2 Profilet e bëra prej çeliku kanë kapacitet më të lartë mbajtës.
 • Forma e seksionit: Të ndryshme si drejtkëndëshe apo të rrumbullakëta? Kapaciteti mbajtës i profileve me forma tërthore është gjithashtu i ndryshëm.
 • Lloji i instalimit: Lloje të ndryshme si aksiale, përkulëse ose rrotulluese. Llojet e ngarkimit ndryshojnë kapacitetin mbajtës të profilit. Ajo ndikon në mënyrën.

 

Llogaritja e peshës së profilit katror, kg, kilogram, ton, lartësia, copa, koka, sasia, 6 metra, pesha, pesha, kutia, llogaritja, bartja, hekuri, 40×40, 40× 60, 2mm, 1.5mm, 1mm, çeliku, lyer, metali, istanbul, izmir, ardahan, bursa, Sinop, u?ak, ?sparta, denizli, tokat, sivas